Search

Thursday, 25 April 2013

#PRU13 @hajisalahuddin aka Din Pudu Derhaka Pada @nikabdulaziz Tentang BR1M #PAShuruhara #TolakPR #Vote4BN #BN4Johor

Kepimpinan PAS semakin bercelaru dari isu Kalimah Allah sehinggalah ke Isu BR1M

Sebelum ini dua pemimpin tertinggi Pas memperkecilkan pemberian Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M), hari ini Naib Presiden Pas, Salahuddin Ayub pula berjanji akan memberikan bantuan sama sekiranya pakatan pembangkang menang pada Pilihan Raya Umum Ke-13 (PRU-13).

Calon pakatan pembangkang bagi kerusi Parlimen Pulai itu berkata, pakatan pembangkang akan memberi bantuan sebanyak RM2,000, berbanding kenaikan sehingga RM1,200 sebagaimana terkandung dalam manifesto BN bagi PRU-13 yang diumumkan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak baru-baru ini.

"Saya dah kaji hasil negeri, dah baca report (laporan) daripada Dewan Undangan Negeri (DUN) Johor, dah baca pendapatan negeri. Di bawah pakatan rakyat kita boleh bagi RM2,000, jauh lebih tinggi daripada BR1M Barisan Nasional (BN)," katanya.

Beliau berkata demikian ketika berucap sempena ceramah Pas di Taman Cempaka, Kempas di sini malam tadi.

Kenyataannya itu bertentangan dengan penghinaan yang dilemparkan oleh Mursyidul Am Pas, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat apabila menyamakan kira-kira empat juta rakyat yang menerima pemberian BR1M sebagai 'memberi hampas padi dan kelapa kepada ayam dan lembu'.

Presiden Pas, Datuk Seri Abdul Hadi Awang pula menyamakan pemberian BR1M seperti zaman Firaun.

Kenyataan Salahuddin Ayub sekaligus membelakangkan keputusan Mursyidul Am dan Presiden PAS hanyalah sekadar untuk membeli Undi rakyat Johor khususnya di Pulai dan Nusajaya.

p/s : Salahuddin, hentikan pembohongan di Johor..Cukuplah sekadar kamu berbohong di Kubang Kerian.

No comments:

Post a Comment